„Standard szpitalnego żywienia kobiet w ciąży i w okresie poporodowym – Dieta Mamy”.
Było to zupełnie nowe przedsięwzięcie finansowane przez Narodowy Fundusz Zdrowia, dzięki któremu przyszłe mamy, oraz pacjentki po porodzie:
- otrzymały zwiększone ilościowo posiłki
- otrzymały lepszą jakość posiłków
- posiłki były dostosowane do trymestru ciąży i okresu laktacyjnego
- zyskały lepszy dostęp do edukacji żywieniowej
- zyskały szerszy dostęp do dietetyka szpitalnego
Projekt miał na celu:
- podnieść jakość żywienia hospitalizowanych kobiet w ciąży i w okresie poporodowym
- zwiększenie satysfakcji hospitalizowanych kobiet w ciąży i w okresie poporodowym
- zwiększenie świadomości i uzyskanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia
- wyrobienie dobrych nawyków w zakresie właściwego odżywiania
Mamy nadzieję, że był to przełom w żywieniu naszych pacjentek.