Informacje o programie

„Standard szpitalnego żywienia kobiet w ciąży i w okresie poporodowym – Dieta Mamy”.

Było to zupełnie nowe przedsięwzięcie finansowane przez Narodowy Fundusz Zdrowia, dzięki któremu przyszłe mamy, oraz pacjentki po porodzie:

  • otrzymały zwiększone ilościowo posiłki
  • otrzymały lepszą jakość posiłków
  • posiłki były dostosowane do trymestru ciąży i okresu laktacyjnego
  • zyskały lepszy dostęp do edukacji żywieniowej
  • zyskały szerszy dostęp do dietetyka szpitalnego

Projekt miał na celu:

  • podnieść jakość żywienia hospitalizowanych kobiet w ciąży i w okresie poporodowym
  • zwiększenie satysfakcji hospitalizowanych kobiet w ciąży i w okresie poporodowym
  • zwiększenie świadomości i uzyskanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia
  • wyrobienie dobrych nawyków w zakresie właściwego odżywiania

Mamy nadzieję, że był to przełom w żywieniu naszych pacjentek.